Doctor of Medicine (MD, 6 år)

Engelska

EUC:s campus, Cypern

Oktober 2024

  1. Fullt ackrediterad genom World Federation for Medical Education (WFME)
  2. Utformad efter EU-direktiv och andra internationella standarder för hälso- och sjukvårdsutbildning
  3. Klinisk utbildning på offentliga och privata sjukhus
  4. Mångsidig studentgrupp med studenter från Europa, Kanada, USA m fl
  5. Tilldelades första pris för ”Bästa medicinska lösning” och första pris för ”Bästa utbildningsinstallation” i Crestron International Awards-tävlingen
  6. Examen förbereder studenterna för specialisering, akademisk utbildning och/eller forskning
  7. Praktisk erfarenhet med hjälp av verklighetstrogna simulatorer och färdighetstränare
  8. Tillgång till de mest avancerade medicinska och laboratoriemässiga anläggningarna

EUC:s medicinska fakultet MD-program i Frankfurt, Tyskland

Efter de många framgångarna med medicinprogrammet vid EUC startade School of Medicine Frankfurt-filialen sin verksamhet i september 2022 med samma moderna och innovativa läroplan, på den livliga centraleuropeiska platsen. Frankfurt är välutrustat för att stödja kraven på en medicinsk utbildning, och EUC-programmet och anläggningarna vid Frankfurt-filialen har utformats för att förbereda studenterna för en framgångsrik karriär inom medicin. Med sin välutvecklade vårdsektor garanterar Frankfurt en förstklassig medicinsk examen som kommer att öppna dörrar för att utöva medicin globalt.

Viktiga punkter

USMLE
Godkänd av ECFMG) (Educational Commission for Foreign Medical Graduates) som gör det möjligt för studenter och utexaminerade från EUC att ta examen för medicinsk licensiering i USA (USMLE).

Globalt erkännande
Full överensstämmelse med globalt accepterade kriterier som godkänts av Världshälsoorganisationen, World Medical Associations och International Association of Medical Regulatory Authorities.

IMI
Officiellt erkänd av Europaparlamentet och rådet på IMI-plattformen (International Market Information System) som ger utexaminerade ett ”europeiskt yrkespass”, vilket främjar deras rörlighet för att arbeta eller utbilda sig inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet.

Sommarpraktikplatser
Internationella nätverk för sommarpraktik i mer än 10 länder, däribland Storbritannien, USA och Israel, erbjuder erfarenhetsbaserad inlärning inom en rad olika discipliner.

Nobelpristagare
Nobelpristagare är hedersprofessorer vid School of Medicine

Kliniska rotationer
School of Medicine har utvecklat samarbetsavtal med välkända medicinska center, bland annat German Oncology Center och American Medical Center på Cypern, Hygeia Hospital, IASO General Hospital och Athens Medical Center i Grekland, Hadassah Hospital (ICU) i Israel, bland andra. School of Medicine har etablerat ett internationellt nätverk för sommarpraktik för praktisk utbildning (klinisk och forskning) av sina studenter vid välrenommerade sjukhus och universitet i USA, Storbritannien, Israel och Grekland.

Exklusiva samarbeten
EUC School of Medicine har exklusiva samarbetsavtal med några av landets mest kända medicinska center, inklusive det tyska onkologicentret och det amerikanska medicinska centret för studenternas kliniska utbildning.

Simulering och färdighetsträning
Simulerings- och färdighetsträningskomplexet inkluderar High-fidelity Simulation Complex Rooms, Simulated Outpatient Consulting Rooms och en standardiserad sjukhusutbildningsavdelning

5 stjärnor för läkarprogrammet vid EUC

Medicinska fakulteten vi EUC har fått utmärkelsen Five Stars på QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars University Ratings) rating av institutioner runt om i världen. Denna utmärkelse uppnåddes med hänsyn till programmets konkurrenskraft och styrka, övergripande studentnöjdhet, förhållandet mellan lärare och studenter och sysselsättningsgraden för utexaminerade.

Varför studera på Cypern?

Studenter från mer än 80 olika länder. Växande aktör inom internationell utbildning.

Attraktivt klimatområde med ca 340 dagar av solsken varje år.

Flest stränder med blå flagg per kustlinje.

En av de säkraste länderna i världen, med trygghet och låg brottslighet.

80% av befolkningen är tvåspråkig (grekiska och engelska).

Populär turistattraktion för européer och skandinaver, med 3 miljoner turister varje år.


10.000

Studenter

90

Nationaliteter på Campus

23.500

Alumner

84%

Sysselsättningsgrad för nyutexaminerade

Fyll i formuläret

Officiell representant för EUC (European University Cyprus) i Sverige

Privacy Policy