Nicosia, en universitetsstad

Nicosia är en stad i utveckling och förändring. Från den venetianska ringmuren och den gamla stadsdelens charm, till den moderna bebyggelsen med höghus och glasfasader. Flera stora universitet har sina hem här, vilket givetvis sätter sin prägel och gör Nicosia till en internationell universitetsstad.

EUC – European University Cyprus

EUC är ett modernt universitet i södra Europa, med det senaste inom teknik, utrustning, laboratorier samt övriga faciliteter.

Campus är beläget centralt, såväl studentbostäder som alla institutioner, med gångavstånd till centrum, shopping, restauranger och de historiska kvarteren.

Våra 6 fakulteter och 12 avdelningar bjuder på 90 olika utbildningsprogram. 10.000 studenter från 90 nationer är inskrivna på universitetet.

Studentbostäder

Vi garanterar bostad åt alla studenter från Sverige. Studentbostäderna ligger bara några minuter från campus och är utformade för att erbjuda studenter högkvalitativa boendeutrymmen i eleganta studior och lägenheter med ett sovrum som kompletteras av stora sociala utrymmen, internt gym, tvättstugor och 24-timmars portvaktstjänst.

Sport och fritid

Förutom det akademiska livet bjuds det även på sportaktiviteter för de som är intresserade. EUC:s idrottsprogram är en integrerad del av universitetslivet. Här finns organiserade lag inom fotboll, inomhusfotboll, basket, volleyboll, handboll, friidrott, judo, tennis och badminton.

Det finns också många livliga studentföreningar för bland annat dans, musik, vandring/trekking, yoga, bowling, samt ämnesföreningar inom medicin, företagande, juridik osv. Givetvis blir det också tid över för att upptäcka Cypern på egen hand, från pittoreska bergsbyar, sandstränder, antika ruiner till myllrande städer.

Historia

  • Verksamheten startade 1961, då under namnet Cyprus Collage.
  • Under 1980-90-talen expanderade skolan och erkändes av det cypriotiska utbildnings- och kulturministeriet.
  • Vidare under 2000-talet ackrediterades dess kandidat- och masterprogram, och skolan fick därefter universitetsstatus.
  • 2013 startade den medicinska fakulteten.
  • 2022 etablerade EUC sin medicinska systeravdelning i Frankfurt, och erbjuder samma prisbelönta infrastruktur, faciliteter och globalt erkända examensprogram i denna västeuropeiska knutpunkt.

Hög ranking

EUC har rankats med en övergripande bedömning av 5-stjärnor av QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars), och mottagit en rad andra goda utmärkelser av exempelvis Impact rankings, UI GreenMetric World University Rankings, SCImago Institutions Rankings, Living Knowledge International Science Shop, Magna Charta Observatory Council, HR Excellence in Research, Utrecht Network, EFQM, A Great Place to Work®.

Starka ägare

EUC är en del av Galileo Global Education, Europas största företagsgrupp för högre utbildning med ett nätverk av 54 institutioner som finns på över 91 campus i 13 länder och över 170 000 inskrivna studenter.

Kontakta oss