Cypern – landet där du som utlandsstudent blir en del av en modern och innovativ universitetsmiljö

Republiken Cypern är en önation som ligger i östra Medelhavet. Landet är medlem i EU och är indelat i fem regioner med en befolkning på cirka 800 000 invånare. Cypern anses vara ett av de säkraste länderna i världen, med låg brottslighet och god levnadsstandard.

Cypern är ett modernt land som utvecklas snabbt med mängder av byggkranar i skyn. Från det sjudande stadslivet i huvudstaden Nicosia och hamnstaden Limassol till sol och bad i Paphos, Larnaca och Ayia Napa. Medborgarnas levnadsstandard är stabil och arbetslösheten är låg.

Grekiska är det språk som används mest, men till skillnad mot andra Medelhavsländer så talar en stor del av befolkningen även engelska. Och man har gjort sig känd för turism, finans- och hamnverksamhet, samt en spirade IT- och läkemedelssektor. Cypern utgör en växande affärsknutpunkt mellan Europa, Asien och Nordafrika.

Du kan ta dig runt med buss på ön, det mesta ligger inom rimligt avstånd. Hyrbil är också ett bra alternativ för avstickare och mer kreativa resor. Och eftersom ön är ett välkänt turistmål så finns det direktflyg till många olika platser i världen.

Det perfekta landet för dig som vill studera utomlands med specialisering inom medicin, och skaffa internationell erfarenhet, samtidigt som du erhåller din kandidat- eller magisterexamen.

Vill du veta mer?