Ett internationellt läkarprogram – med Sverige eller hela världen framför dina fötter efter examen

Läkarprogrammet vid EUC – European University Cyprus är en enastående utbildning som lockar studenter som är fast beslutna att bli nästa generations medicinska ledare. Universitetet är inte bara en av Medelhavsområdets mest framstående regionala lärosäten, dess medicinska fakultet har nu utökats genom att etablera en filial i hjärtat av Europa, i Frankfurt.

Genom att erbjuda omfattande studier inom medicin, tandvård och hälsovetenskap har skolan under det senaste decenniet gjort stora framsteg och expanderat sina program samt forskning. Etableringen av School of Medicines avdelning i Frankfurt år 2022 med samma dynamiska, innovativa läroplan i Tyskland är ytterligare bevis på dess internationella orientering och rykte som en pålitlig utbildare inom medicinsk utbildning.

Den medicinska fakulteten är uppbyggd på grundval av EU-direktiv och internationella hälsostandarder och kan stoltsera med Nobelpristagare och framstående forskare från Cypern och andra länder, som har utmärkt sig vid världsberömda medicinska institutioner och forskningscentra.

Det sexåriga programmet, med undervisning på engelska, består av en rigorös, kompetensbaserad läroplan som vägleder studenterna för bästa praxis inom patientvård, med innovativa undervisningsstrategier, avancerad simulering och väsentlig klinisk färdighetsträning från deras första studieår. Detta sker både på campus i Nicosia och Frankfurt i dynamiska toppmoderna undervisningslokaler som inkluderar högteknologiska patientsimulatorer och virtuella/datorstödda labb.

EUC har också exklusiva samarbetsavtal med de största offentliga och privata sjukhusen på Cypern för studenternas kliniska rotationer. Studenterna kan också välja att göra sommarpraktik i 10 olika länder som ger erfarenhetsbaserat lärande inom olika discipliner. Skolans dedikerade akademiska-, kliniska- och karriärrådgivare driver studenterna att uppnå det mesta av sin medicinska utbildning och bli inspirerade läkare och ledare.

Skolans framgång inom medicinsk utbildning, forskning och hälso- och sjukvård förstärks av det faktum att den attraherar studenter från över 28 olika länder som Tyskland, Italien, Grekland, Sverige, Danmark, Norge, Storbritannien, Irland, Frankrike, Israel, USA och Kanada.

EUC:s utbildningsmodell gör det möjligt för studenter att efter examen arbeta överallt inom EU och runt om i världen. Genom att tillhandahålla och upprätthålla de högsta vetenskapliga och etiska standarderna inom medicinsk utbildning är School of Medicine ackrediterad genom de rigorösa standarderna för World Federation for Medical Education (WFME). Dess femstjärniga-utmärkelse på den globala QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars University Ratings) är ytterligare bevis på dess exceptionella program, konkurrenskraft, övergripande studentnöjdhet, fakultet-studentförhållande och hög sysselsättningsgrad för utexaminerade.

Studenter från EUC är utrustade med alla nödvändiga kompetenser, aktuell medicinsk kunskap, avancerade kliniska färdigheter och kreativitet som följer med en prestigefylld och välförtjänt medicinsk examen utfärdad av ett ackrediterat EU-universitet.

Läs mer om MD Doctor of Medicine Degree och Bachelor of Dental Surgery vid EUC – European University Cyprus.